In the spotlight! Het leek mij leuk om de verschillende producten van Souz Atelier uit te lichten. Deze keer is dat een patroon om zelf mee aan de slag te gaan, de upcycle baby onesie, waarmee je een ‘vergeten’ overhemd in een schattig baby pakje omtovert!

Before

Dit patroon komt met een beschrijving met daarin duidelijk de stappen uitgelegd, ook zeer geschikt als je nog weinig ervaring met patronen en op de naaimachine hebt. Dus dit patroon is ook voor beginners! Als basis voor dit patroon neem je een heren of dames overhemd. Een heren overhemd heeft vaak minder stiksels en bijvoorbeeld geen coupenaden, dus daar heb je eigenlijk meer aan want je hebt dan grotere stukken stof om te gebruiken. Het patroon bestaat uit meerdere maten, maat 56 tot en met 80. Dat houdt in dat je zelf de gewenste maat van het patroonblad kunt kiezen en die kunt uitknippen of overtrekken (als je het patroon overtrekt kun je later de andere maten ook nog gebruiken).

Patroonblad upcycle baby onesie met de verschillende maten

Bij het patroon zit een beschrijving waarin ik je stap voor stap mee neem in de werkwijze, geen ingewikkelde teksten maar duidelijke afbeeldingen met daarbij de bijbehorende uitleg.

Werkbeschrijving voor patroon upcycle baby onesie

Omdat ik zelf al een aantal jaren naailes geef, met ook veel beginners als leerling, weet ik goed wat de valkuilen zijn en welke stappen van de werkwijze ik extra moet verduidelijken/benadrukken. Natuurlijk is er altijd ruimte voor verbetering, dus feedback is altijd welkom!

After ‘Patroon Upcycle Baby Onesie’ Souz Atelier

En hoe leuk is dit eindresultaat?! In een middag (afhankelijk van je ervaring) kun je dit schattige pakje upcyclen en dan heb je toch een ontzettend mooi kraamkado?

Volgende keer zal ik weer een ander product van Souz Atelier uitlichten, stuur mij ook gerust een email of via social media een berichtje als je vragen hebt over dit of andere producten.

Liefs, Nathalie

Misschien vind je dit ook leuk..

Geef een reactie